El Departament d’Empresa assegura que “no hi ha fracking a Catalunya”

Segons fonts oficials del Departament d’Empresa i Ocupació, el Govern tan sols ha atorgat un permís per investigar l’existència d’hidrocarburs convencionals al subsòl de El Ripollès, Osona i La Garrotxa.

Blanca Gispert. BARCELONA

Departament d'Empresa i OcupacióEl departament d’Empresa i Ocupació explica que l’empresa Teredo Oils, una companyia britànica que es dedica a l’extracció d’hidrocarburs, només està autoritzada a investigar el subsòl a les zones de El Ripollès, Osona i La Garrotxa.

En cas que el projecte d’investigació per a l’extracció d’hidrocarburs sigui viable, l’empresa tindrà preferència per explotar-lo; però això és competència de l’Estat espanyol. Així, en els propers 6 anys, Teredo Oils únicament pot explorar el subsòl dels 82 municipis afectats a través de sondejos d’ultrasons tal i com s’especifica al DOCG.

En aquest document oficial no hi consta de manera explícita que l’empresa utilitzarà el fracking com a mètode d’extracció dels hidrocarburs. És més, les fonts del Departament d’Empresa i Ocupació asseguren l’existència d’un document (que no és públic) en el que l’empresa i la Generalitat acorden que el projecte es basarà en l’extracció d’hidrocarburs convencionals.

Així doncs, d’acord amb les declaracions de la conselleria d’Empresa i ocupació, l’empresa Teredo Oils està autoritzada a realitzar una investigació per determinar l’existència d’hidrocarburs convencionals, és a dir, bosses de gas o petroli que no s’extreuen mitjançant la fragmentació hidràulica.

Malgrat les fonts oficials, les alcaldies sospiten que el vertader mètode que s’usarà serà el fracking per converses extraoficials que l’empresa ha mantingut amb els batlles. A més, Teredo Oils no ha presentat el Pla anual de labors que ha d’aprovar la Generalitat per tal d’inicar la investigació.

One thought on “El Departament d’Empresa assegura que “no hi ha fracking a Catalunya”

  1. Retroenllaç: Neix la plataforma “Aturem el Fracking” al Berguedà |

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s