El fracking amenaça set municipis de l’Ebre

Blanca Gispert. REUS

La creixent oposició a la fragmentació hidràulica arriba a les terres de l’Ebre arran d’uns permisos que l’empresa Frontera Energy va sol·licitar al Ministeri d’Indústria el passat 2011. Tot i que encara no s’ha actuat al terreny perquè el permís no s’ha concedit (tan sols sol·licitat), la Federació d’ERC de les Terres de l’Ebre ha denunciat la falta d’informació del procés administratiu i la perillositat d’aquesta tècnica.


Muncipis afectats: Flix, Ascó, Vinebre, Riba-roja d’Ebre, La Fatarella, La Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs.

La intenció de Frontera Energy Corporation és l’exploració i la prospecció del subsòl d’una àmplia àrea (412.718 hectàrees) entre Catalunya i Aragó que afecta a 7 municipis ebrencs: Flix, Ascó, Vinebre, Riba-roja d’Ebre, La Fatarella, la Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs. Per aquesta raó, és al Ministeri d’Indústria a qui li correspon concedir de manera definitiva el permís per a l’exploració i l’explotació del subsòl i no al Govern català o a l’aragonès.

Així doncs, es dedueix que pels antecedents de l’empresa i els demés permisos que ha sol·licitat a la resta de l’estat espanyol, la intenció de Frontera Energy és extreure gas a través del fracking. Per això, Francesc Gas, en nom de la Federació d’ERC a les Terres de l’Ebre, denuncia a l’Estat la falta d’informació del procés administratiu als municipis afectats i la perillositat de la fragmentació hidràulica com a tècnica encara avui poc coneguda.

També, ERC presentarà mocions a la Generalitat perquè no s’autoritzi ni es col·labori en l’autorització de cap projecte relacionat amb el fracking i demanarà a l’Estat que la tècnica es prohibeixi per la falta de seguretat. D’aquesta manera, estendrà el debat del fracking a les Terres de l’Ebre i intentarà convèncer i mobilitzar l’Ebre perquè es declari terrirori lliure de fracking. De fet, la localitat d’Ulldecona és la primera població de l’Ebre que s’ha declarat territori lliure de fracking a través d’una moció que va presentar el PSC i que es va aprovar per unanimitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s