La Plataforma Antifracking del Berguedà insta als municipis a declarar-se “territori lliure de fracking”

Núria Orriols. BERGA
La PAF també vol organitzar una xerrada sobre el fracking als alumnes de batxillerat de la comarca

Catalunya Territori lliure de Fracking, Foto cedida per: Lo CarranquerLa Plataforma Antifracking del Berguedà es posa en marxa. A la primera reunió de la nova associació s’acorda presentar –a través dels grups municipals o des de la mateixa associació- una moció als ajuntaments de la comarca perquè es declarin “territori lliure de fracking”, tal com ja ha fet Puig-Reig o Vic a Osona. La iniciativa s’acompanyarà també de la redacció d’un manifest de suport per tal que s’adhereixin consistoris, consells comarcals o altres entitats veïnals a la causa de la PAF. Es tracta doncs, de difondre la problemàtica del projecte Leonardo que pot afectar a unes 76.641 ha en termes municipals del Berguedà i Osona si finalment la Generalitat en concedeix el permís -resoltes les al·legacions- a l’empresa canadenca Montero Energy Corporation.

D’altra banda, la Plataforma també es planteja organitzar una xerrada al Pavelló de Suècia adreçada als alumnes de Batxillerat de la comarca, o bé fer una roda de conferències sobre el fracking als mateixos instituts. Malgrat que valoren positivament l’assitència (unes 100 persones) a la presentació del passat 2 d febrer, destaquen la manca d’assitència de gent jove. També es proposa recollir finançament a través de donatius al número de compte de Defensa de la natura del Berguedà.
A més a més de la lluita contra el fracking, la PAF insisteix en “conscienciar” la població de la “necessitat d’un canvi de consum” i de “plantejar alternatives” que fomentin un nou model energètic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s