ICV es mobilitza contra el fracking

Blanca Gispert. BARCELONA

El partit ecosocialista, fidel als seus principis, fa tot el possible per fernar i prohibir el fracking a tots els nivells: europeu, nacional i local.

EUROPA

Raül Romeva, eurodiputat al Parlament EuropeuL’eurodiputat Raül Romeva va reclamar el passat 24 de gener la intervenció de la Unió Europea al Projecte Ripoll però la Comissió Europea va respondre que la competència en aquesta matèria era exclusiva de cada estat membre de la Unió Europea. Davant la negativa, Romeva planteja una nova pregunta que denuncia la “violació dels principis de preacaució i prevenció de la Directiva d’Avaluació d’Impacte Ambiental (2011/92/UE)”. També, demana que la Comissió Europea es pronunciï sobre l’actuació de la Generalitat perquè considera que la institució està vulnerant “els drets a la bona administració, transparència i informació a la ciutadania conforme a la legislació europea.” A la vegada, sol·licita les mesures que la Comissió aplicarà per aturar el Projecte Ripoll fins que no es duguin a terme els estudis d’Impacte Ambiental pertinents a la legislació europea.

CATALUNYA

A nivell parlamentari, ICV proposa una resolució per aturar el Projecte Ripoll perquè considera que no hi ha estudis d’Impacte Ambiental que avalin el projecte.  També, elabora un projecte de llei per prohibir la fractura hidràulica tant a Catalunya com a lEstat espanyol. L’esmentat projecte es presentarà al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats durant les pròximes sessions plenàries.

D’altra banda, denuncia la manca de prudència de la Generalitat en atorgar un permís que permet implícitament el fracking, una tècnica que segons el seu parer és encara avui poc estudiada. En el mateix sentit, ICV reclama més transparència a la Generalitat ja que els muncicipis afectats i els mateixos partits parlamentaris no han rebut més informació que la publicada al DOGC.

MUNICIPIS

Des de fa mesos, els seus representants donen suport a les Plataformes Antifracking creades arran dels permisos d’investigacions – Ripoll, Darwin i Leonardo – especialment  a Riudaura, el primer municipi afectat. Al mateix temps, el partit recolza totes les iniciatives per declarar “territori lliure de fracking” a les múltiples localitats afectades com ara Riudaura, Vic o Girona.

 

2 thoughts on “ICV es mobilitza contra el fracking

  1. Retroenllaç: ICV inicia una campanya per informar els perills del fracking | agorafracking

  2. Retroenllaç: Vidal a Felip Puig: “És tan gran és el plat de llenties que algú s’emportarà?” | agorafracking

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s