Borràs, diputada per CiU, admet que “el grup de treball s’hauria d’haver fet abans”

La diputada per CiU i membre de la Comissió d’Empresa i Ocupació, Meritxell Borràs, reconeix que el grup de treball proposat pel Govern de la Generalitat per valorar l’ús del fracking a Catalunya “s’hauria d’haver constituït abans”.

Núria Orriols. BARCELONA

Meritxell Borràs. Foto: FlickrMeritxell Borràs, diputada al Parlament de Catalunya per CiU, veu amb bons ulls la creació d’un grup de treball -anunciat per Homs l’últim Consell Executiu-que estudiï l’impacte que el fracking podria tenir al territori, però admet que “potser s’hauria d’haver fet abans de donar cap permís”. La diputada afirma que és propi d’un “Govern seriós” elaborar un estudi interdepartamental que valori els projecte des de diferents vessants -energètica, econòmica i mediambiental-, i també d’un “Govern capaç d’escoltar a la gent del territori” i “parar projectes” quan es nota que existeix “preocupació” a les zones exposades.

La Generalitat va autoritzar a Teredo Oils  iniciar un procés d’investigació d’hidrocarburs a la Garrotxa en el si del Projecte Ripoll, el municipi de Ridaura n’és el principal afectat i és per això que està en peu de guerra des de que es té coneixement de les pretensions de la multinacional; s’han organitzat múltiples plataformes i accions per intentar frenar aquest Projecte a la comarca, però fins ara el Govern no havia pres una posició al respecte.  La diputada explica que l’autorització es va donar quan Xavier Mena era Conseller d’Empresa i Ocupació la passada legislatura, i que amb l’arribada de Felip Puig al Departament es vol valorar un altre cop “la conveniència” d’aquests projectes al territori. És a partir de l’informe que emeti aquest grup de treball que “el Govern fixarà un criteri” sobre l’ús del fracking i establirà en quins paràmetres aprova l’activitat d’aquestes empreses a Catalunya. Borràs afirma que “com tota activitat humana, el fracking, té un impacte sobre el territori”, però considera “necessari” valorar-ne les conseqüències positives i negatives abans de pronunciar-se sobre aquesta tècnica.

D’altra banda, la diputada convergent no s’oblida de remarcar que “Catalunya no és sobirana per decidir si vol o no el fracking al seu territori”; ja que el poder competencial de la Generalitat es limita a donar el permís d’investigació d’hidrocarburs, i és competència del Govern espanyol decidir si autoritza o no l’extracció a través de fracking. En aquest sentit, Meritxell Borràs aprofita per reivindicar “el dret a decidir dels catalans” i “l’estat propi per ser sobirans de les nostres decisions”.

VÍDEO: XÈNIA SERRAT

2 thoughts on “Borràs, diputada per CiU, admet que “el grup de treball s’hauria d’haver fet abans”

  1. Retroenllaç: [AgoraFracking] Meritxell Borràs (CiU) admet que van tard amb el grup de treball | Plataforma RiudauraJunts contra el Fracking

  2. Retroenllaç: Vidal a Felip Puig: “És tan gran és el plat de llenties que algú s’emportarà?” | agorafracking

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s