Teredo Oils preveu iniciar els treballs a Ridaura abans de l’estiu

El Director General de l’empresa va afirmar en una entrevista a TV Girona que  l’extracció de gas podia començar a la zona de Ridaura un cop es confirmés la presència de gas

Núria Orriols. BARCELONA

Gas i avall. El Director General de l’empresa Teredo Oils, Philip Paris, afirma en una entrevista al Cau de la NiT de TV Girona que tenen l’intenció d’iniciar els treballs d’extracció d’hidrocarburs a Ridaura tan bon es confirmi la presència de gas –si pot ser abans de l’estiu-. Les declaracions de l’empresa han encès les alarmes al territori, ja que fins ara, només s’havia parlat de prospeccions convencionals en el subsòl. El permís concedit per la Generalitat el passat mes de desembre permet a l’empresa investigar la presència d’hidrocarburs a les comarques de la Garrotxa, Osona i el Ripollès, però en cap cas, autoritza Teredo Oils a realitzar l’extracció dels recursos energètics –la competència per fer-ho és de l’Estat-.

Zona afectada pel Projecte RIpoll. Foto:ipuc.cat

Zona afectada pel Projecte RIpoll. Foto:ipuc.cat

Tanmateix, sembla que l’empresa ja planteja una extracció en tota regla i especifica en cada cas el mètode d’extracció que s’utilitzaria al llarg de les més de 50 000 hectàrees que ocupa el Projecte Ripoll. Paris, va explicar que la intenció de la corporació era iniciar els seus treballs a la zona de Ridaura 1, on els anys 60 ja es van construir pous per a l’extracció de gas que es podrien aprofitar per a l’explotació mitjançant tècniques convencionals. Per altra banda, la zona Ridaura-2 es plantejaria l’ús del fracking (sorra i aigua) com a mètode d’obtenció dels recursos energètics.

El fracking és una tècnica d’extracció d’hidrocarburs que consisteix en obrir canals de comunicació subterranis a través de la introducció d’un “fluïd” a pressió en el subsòl. L’agressivitat d’aquesta tècnica varia en funció de la composició d’aquest fluïd, ja que segons les substàncies que s’hi mesclin l’impacte mediambiental serà diferent. Així doncs pot estar format per: aigua; aigua i sorra; o aigua, sorra i additius químics. En el cas del Projecte Ripoll, Paris va parlar del segon cas, és a dir, de l’ús d’aigua i sorra a pressió fracking per extreure el (suposat) gas.

En les properes setmanes, afirma el Director General de Teredo Oils, l’empresa té la intenció de tancar els acords amb els propietaris dels terrenys malgrat la polèmica generada al territori. Sembla ser que el tempo de la multinacional s’accelera mentre la Generalitat i el Parlament encara no s’han posicionat de forma clara sobre aquest polèmic mètode d’extracció d’hidrocarburs. Ara per ara, el Govern es dóna un termini de tres mesos per pronunciar-se sobre l’ús de la fractura hidràulica a Catalunya, un criteri que vindrà determinat per les conclusions que s’arribin en el grup de treball interdepartamental constituït recentment.

One thought on “Teredo Oils preveu iniciar els treballs a Ridaura abans de l’estiu

  1. Retroenllaç: Olot es debat zona lliure de fracking «

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s