CiU es contradiu sobre el seu posicionament respecte el fracking

CiU es compromet a aturar el fracking a Catalunya però vota en contra de prohibir-lo al Congrés dels Diputats junt amb PP i UPyD

Portaveu de Convergència i Unió al Congrés dels Diputats

Duran i Lleida, portaveu de Convergència i Unió al Congrés dels Diputats

Blanca Gispert. REUS Convergència i Unió es contradiu en menys de dues setmanes de diferència sobre el seu posicionament amb el fracking.  Per una banda, el 8 de febrer, Lluís Guinó, diputat del Parlament de CiU i alcalde de Besalú, va signar en nom del partit el compromís Bover, un document que té per objectiu aturar “de forma immediata” les empreses que utilitzin el fracking com a tècnica per investigar o explotar el subsòl. El Bover, impulsat per la plataforma Riudaura junts contra el fracking,  també té com a finalitat suspendre els permisos atorgats així com prohibir el fracking a nivell català. Excepte el Partit Popular, tots els partits parlamentaris van adherir-se al pacte.

Però per altra banda, CiU va rebutjar juntament amb PP i UPyD, la moció de prohibir el fracking presentada per la coal·lició política La Izquierda Plural (IU-ICV-CHA). Els vots a favor del PSOE, IU i la resta del Grup Mixt no van aconseguir prou majoria per aprovar la moció. La proposta demanava al Govern aprovar, en els propers tres mesos, un projecte de llei que prohibís la fractura hidràulica basant-se en el principi de precaució degut als antecedents de la tècnica d’extracció i els riscos que pot comportar per a la salut i el medi ambient. El vot negatiu de CiU es deu al fracàs d’una esmena que havia proposat en relació al fracking. L’esmena en qüestió demanava la redacció d’un informe, en un termini de 6 mesos, per tal que els experts es pronuncessin sobre dels aspectes de més risc servint així de precedent per a qualsevol regulació i donant fonaments per una posició a favor o en contra.

One thought on “CiU es contradiu sobre el seu posicionament respecte el fracking

  1. Retroenllaç: Vidal a Felip Puig: “És tan gran és el plat de llenties que algú s’emportarà?” | agorafracking

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s