Reacció popular

Blanca Gispert. La població catalana no ha vist amb bons ulls la concessió dels permisos d’investigació d’hidrocarburs, Ripoll, Darwin i Leonardo que atorgat la Generalitat a les empreses Teredo Oils i Montero Energy. Els municipis afectats temen que les companyies d’hidrocarburs utilitzin la tècnica del fracking per extreure hidrocarburs del subsòl català.

Per aquesta raó, els ciutadans s’han organitzat per intentar aturar el fracking: han creat Plataformes Antifracking i han presentat, des dels Ajuntaments, al·legacions i mocions a la Generalitat per frenar el procés d’investigació. Exemples de Plaformes són la de la població de Riudaura, primer municipi afectat per el Projecte Ripoll i d’altres municipis recollits a la pàgina web que administra tot el moviment “antifracking” català. Experts en el sector energètic, també s’han mobilitzat en contra d’aquesta tècnica degut a l’impacte ambiental que podria comportar. Jordi Casanovas, tècnic en sistemes d’Energies Renovables i tècnic Superior en Gestió i Organització dels Recursos Naturals i Paisatgísitcs, ha elaborat una sèrie de diapositives sobre les repercussions de la fractura hidràulica i donar a conèixer, a través de les plataformes i les xerrades sobre el fracking, els efectes d’aquesta tècnica d’extracció d’hidrocarburs. Seguidament adjuntem el document per tal d’informa-vos sobre la qüestió:

Jordi Casanovas Cayuela – BERGA 2.Febrer.2013

També, ha sorgit la iniciativa de declarar els municipis i comarques “lliures de fracking” per mostrar, a nivell autonòmic i estatal, la oposició de la ciutadania front aquest mètode. Impulsats per regidors especialment de ICV, ERC, CUP, una bona pila d’Ajuntaments, com ara el de Vic, ja han declarat el seu municipi lliure de fracking. Les capitals de Girona i Lleida també s’hi han adherit. Aquest mapa il·lustra els esmentats municipis:

2 thoughts on “Reacció popular

  1. Retroenllaç: 47 municipis catalans s’han declarat lliures de fracking | agorafracking

  2. Retroenllaç: La controvèrsia que condueix a la incertesa | agorafracking

Deixa un comentari