Premsa

Els mitjans en format escrit també han reaccionat davant el boom del fracking a Catalunya i, per exemple, el diari ARA s’ha posat en contacte amb Mariano Marzo, catedràtic d’Estratigrafia i professor de Recursos Energètics i Geologia del Petroli a la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona, posicionat relativament a favor del fracking com s’exposa a: Mariano Marzo: “Estem assistint a un debat poc racional”. També a El ‘fracking’ genera alerta al territori es fa una anàlisi de la fractura hidràulica i la siuació a Catalunya en funció dels permisos concedits. És a Aturem el Fracking demana al Parlament que aturi els permisos concedits per fer prospeccions de gas on es mostra la preocupació i mobilització ciutadana.

A La Vanguardia també mostra el nerviosime de la societat civil i els seus moviments a Unió de Pagesos s’adhereix a la Plataforma Aturem el Fracking per evitar “una nova agressió” a l’espai agrari, així com la resposta política ERC vol que la Diputació mostri el seu rebuig total a la tècnica del ‘fracking’ a les comarques de Lleida. Destaca les declaracions de territoris lliures de fracking a Oposició dels alcaldes d’Osona i el Ripollès al mètode ‘fracking’ per l’impacte que pot tenir al territori i fa un especial incís a Riudaura, on ja s’han començat les investigacions a El pueblo de Riudaura, en vigilia permanente, se rebela. A més, el poblet garrotxí també és protagonista d’un extens i elaborat reportatge: En busca del tesoro //  Continuació: En busca del tesoro.

Finalment, diaris de caràcter local com Diari de Tarragona, també segueixen el debat energètic i exposen les novetats que afecten la zona: Set municipis ebrencs, objecte de peticions per extreure gas del subsòl

Deixa un comentari