ICV inicia una campanya per informar els perills del fracking

Logo d’ICV-EUiA: d’esquerres i ecologistes de debò

Les xerrades aniran adreçades als terrioris que poden veure’s afectats pel fracking en un futur proper com ara Osona, el Ripollès i la Garrotxa on la Generalitat ha atorgat permisos d’investigació a empreses que podrien utilitzar aquesta tècnica.

Blanca Gispert. REUS.

L’eurodiputat per ICV-EUiA, Raül Romeva, va iniciar aquesta campanya a la seu d’ICV a Vic, Osona el passat divendres 1 de març . Durant  l’acte, Romeva remarca la importància de fer conèixer a la població els perills del fracking a Catalunya i a Europa: “El fracking va més enllà de Catalunya, és un aspecte que afecta tot Europa i determina el model energètic europeu’’.

Romeva critica fortament les declaracions sobre el fracking del comissiari europeu d’energia, Gunther Oettinger, en titllar-les de fal·làcia perquè asseguren que la fractura hidràulica és necessària per reduir el volum d’importació i aconseguir una autonomia en el subministrament energètic. L’eurodiputat ja va presentar una proposta per prohibir el fracking al Parlament Europeu que va ser rebutjada i ha formulat altres peticions al Parlament i a la Comissió Europea.

A nivell europeu, Romeva vol formular, altra vegada, preguntes i proposicions al Parlament Europeu conjuntament amb la Plataforma Aturem el Fracking (PAF) després d’haver estudiat les característiques del subsòl català. També, l’eurodiputat està gestionant una trobada amb la Direcció General d’Energia Europea per posar sobre la taula els inconvenients d’aquesta tècnica.

D’altra banda, Romeva lamenta la falta de transparència de la Generalitat perquè no informa als municipis possiblement afectats dels perills mediambientals de la fractura hidrpaulica ni de l’estat dels contractes amb les empreses que tenen intenció d’explotar el subsòl català. Per aquesta raó, el partit dels verds considera essencial la tasca d’aquesta campanya que acaba d’iniciar i que té previst arribar a les Terres de l’Ebre i a Lleida en les properes setmanes.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s